Europa’s meest ervaren staal constructeur

Hollandia is een begrip in de Europese staalconstructie. In ons 90 jarig bestaan hebben we veel ervaring opgebouwd met het ontwikkelen van complexe staalconstructies. Hollandia staat erom bekend de grootste uitdagingen aan te gaan. Projecten die andere aannemers als te riskant beschouwen, worden gezien als een kans voor Hollandia om haar leiderschap te tonen. 

Onze ingenieurs, projectmanagers en vakmensen verleggen de grenzen van wat voorheen mogelijk was in staalconstructie, planning en logistiek, waardoor we in kortere perioden grotere prestaties kunnen leveren.

'Sinds 1992 bouwt Hollandia aan de skyline van Londen met 16 iconische projecten. Deze staalconstructies hebben een gezamenlijk gewicht van 106.200 ton.'

Concurreren met de top

Hollandia Structures heeft tal van internationale onderscheidingen gewonnen, waaronder de meest recente:

2017:
Whitechapel Station
2017:
BIM award Holmestrand treinstation Noorwegen
2016:
Nationale Staalprijs IJSEI, Amsterdam
2014:
BREEAM excellence Lely hoofdkantoor Maassluis
2013:
Excellence on Safety and Execution Exxon Mobile Rotterdam


Petrochemische installaties

Hollandia construeert de meest uitdagende en complexe projecten voor toonaangevende bedrijven zoals Shell, BP, Exxon. Met innovatieve logistieke strategieën en door zo groot mogelijke elementen vooraf te monteren wordt de constructietijd op de bouwplaats geminimaliseerd, terwijl de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen van de industrie kunnen worden gehandhaafd.


Hoogbouw & utiliteitsbouw

Hollandia heeft een indrukwekkend portfolio van hoogbouw, treinstations, winkelcentra en parkeergarages, waaronder wereldberoemde bezienswaardigheden.

Hollandia biedt de complete scope voor het ontwerp tot en met de installatie van:
- Staalconstructies met brandwerende coating
- Service infrastructuur in geprefabriceerde modules
- Vloer-, dak- en gevelsystemen

Ongeëvenaarde expertise in complexe projecten

Hollandia Structures heeft een brede ervaring in de fabricage en montage van staalconstructies met hoge bijbehorende risico's. Onze ervaren ingenieurs, technici en projectmanagers bedenken unieke - soms onconventionele - oplossingen om de uitdagingen het hoofd te bieden.

Nederlandse mentaliteit 
De cultuur van Hollandia kenmerkt zich door het continu verbeteren van prestaties. Hollandia kan rekenen op haar toegewijde medewerkers. Ze tonen grote creativiteit en flexibiliteit in de wijze waarop problemen worden opgelost. Daardoor kunnen projecten met strikte deadlines in een zo kort mogelijke doorlooptijd worden uitgevoerd.

‘Vanwege de hoge financiële belangen moeten bouwwerkzaamheden altijd in een hoog tempo plaatsvinden.'

 

 

Architectonische en geometrische complexiteit
Hollandia’s engineers en constructeurs vinden innovatieve oplossingen om grensverleggende ontwerpen te realiseren.

Snelle doorlooptijd 
Constructie elementen worden vooraf in de fabriek zo groot mogelijk gemonteerd en naar de bouwplaats vervoerd om de bouwtijd op locatie te minimaliseren. 

Logistiek en planning 
Hollandia zorgt ervoor dat elk onderdeel op precies het juiste moment op de bouwplaats wordt afgeleverd voor montage.

Beperkende omgevingsfactoren
Eventuele overlast voor de omgeving en het lokale verkeer kunnen tot een minimum worden beperkt door nauwkeurige planning en de inzet van bouwploegen met flexibele werktijden.

Duurzaamheid en certificering
Hollandia beschikt over LEED BREEAM-certificering en doet het mogelijke om de milieu-impact van het bouwproces tot het minimum te beperken.